A mai modern fékberendezésekben a főfékhengerek által kiterjesztett nyomás továbbítása a féknyergek és a fékmunkahengerek felé irányul. Ezeket az eszközöket fontos, hogy szintetikus fékfolyadékkal vegyük körbe. Ennek a fékfolyadéknak a minősége és mennyisége döntően befolyásolja a fékberendezés működését.

 

De mi is pontosan ez a fékfolyadék? Annyi bizonyos, hogy a köznyelv helytelenül illeti fékolaj kifejezéssel. Ez a megnevezés már azért sem állja meg a helyét, mert ha bármiféle motorolaj származék a legminimálisabb mértékben is a fékberendezésbe kerülne, akkor az tönkre is tenné annak gumialkatrészeit.

 

A fékolajat, illetve helyesen a fékfolyadékot egy, illetőleg maximálisan kétévente ajánlott cserélni. A fékfolyadékoknak ugyanis olyan a kémiai összetétele, hogy a környezetében lévő párát képes felvenni, és így a fékcsöveken keresztül alkalmassá válik arra, hogy tönkretegye a fékrendszert. Ezenkívül rozsdásodást idéz elő a zárt munkahengerekben is, mely szennyeződést, és így korrodálási folyamatokat indít el.

 

Az autószervizekben speciális fékfolyadék vizsgáló eszközzel tudják vizsgálni a fékfolyadék állapotát. Mivel elég sok múlik a fékfolyadék állapotán, és a tetejébe ez az anyag, valamint a cseréje meglehetősen olcsó, ezért nem éri meg spórolni rajta.

 

Az olajwebshop.hu-nál többféle fékfolyadék és megtalálható. Többek között rendelhető a LIQUI MOLY DOT 4 fékfolyadék is, mely minőségét tekintve jelentős szintet képvisel a fékfolyadékok hierarchiájában.

Szerteágazó előnyökkel rendelkezik – például ellenáll a magas hőmérsékletnek, nagyszerű kenés készsége van, a fékrendszer valamennyi csúszó eleménél magas fokú összeférhetőséget mutat. Emellett a fékrendszer tömítéseivel nyomásálló, valamint kopásálló adalékot tartalmaz.

 

A LIQUI MOLY DOT 4 fékfolyadék gyártója családi vállalkozásként indult a németországi Ulm városában az 50-es években.

A cég hű maradt a hagyományaihoz, mivel a mai napig adalékanyagok, zsírok, paszták és motorolajok gyártásával foglalkozik, bár kínálatában most már autóápolási cikkeket is találunk.

 

Az olajwebshop.hu kizárólag megbízható, ismert és elismert, minőségi termékeket előállító cégek, vállalkozások termékeit forgalmazza. Épp ezért nem véletlenül szerepel az olajwebshop.hu oldalán a „Megbízható bolt” embléma, mely az Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz hiteles tanúsítványa.

Az olajwebshop.hu a tőlük megrendelt termékeket MPL futárszolgálattal, illetőleg a Fáma futárszolgálattal juttatja el a megrendelőkhöz.

Ezenkívül még lehetőség van a Mol és az OMW csomagpontjain történő áruátvételre is.

A rendelések ezen esetekben 24 órán keresztül bármikor átvehetők.

A megrendelt csomagok azonban akár személyesen is átvehetők, az olajwebshop.hu ugyanis nemcsak webes vásárlási lehetőséggel rendelkezik, hanem szaküzleteiben is várja a vásárlókat Óbudán, Kőbányán és Kelenföldön.

 

Az olajwebshop.hu webes felületére érdemes folyamatosan rátekinteni, mert akciókkal, új termékekkel bármikor előrukkolhatnak, melyekkel szélesíthetik a termékkörüket.

Az olajwebshop.hu nemcsak a szó szoros értelemben vett motorolajakat, hanem ehhez kapcsolódva szűrőket, adalékokat, ápolási és karbantartási termékeket is kínál.

Például autóápolási termékeket, melyek a járművek beltéri, illetőleg külső burkolatát ápolják, emellett megtalálhatunk motorkerékpár ápolással kapcsolatos termékeket, valamint még a bicikli tisztításához és karbantartásához szükséges termékeket is forgalmaznak. Emellett még szivacsokat, keféket, rongyokat, tisztítókendőket is beszerezhetünk innen.

 

A fékfolyadékok közül a DOT 3, DOT4, DOT4Plus, illetőleg a DOT 5.1, valamint verseny fékfolyadékokat is beszerezhetünk.

 

A verseny fékfolyadékoknak az a jellemzőjük, hogy kiugróan magas, száraz és nedves forráspontjuk van, ami azt jelenti, hogy a legzordabb időjárási körülmények közt is teljesen megbízhatóan működnek. Forráspontjuk messze meghaladja a DOT5.1 osztályú fékfolyadékot.

Ennek a magas forráspontnak köszönhetően esőben is rendkívül hatékony fékezést hajthatunk végre a segítségükkel.

Hagyjuk egy megjegyzést