A fenntartható fejlődés kérdése napjainkban sokak számára fontos kérdéssé vált. Ez teljesen érthető is, mivel a modern technológia fejlődése azt is magával hozta, hogy egyre távolabb kerülünk a természettől, és sokszor még kárt is teszünk benne, akaratlanul is. Bár sokan éreznek némi ijedtséget, amikor hallunk a TV-ben egy-egy klímaválsággal kapcsolatos rémhírt, sokan még mindig nem gondolnak bele, hogy mi lesz akkor, ha unokáiknak már luxusnak fognak számítani az olyan, számunkra alapvetőnek számító dolgok, mint a tiszta levegő, vagy a tiszta, nem szennyezett ivóvíz.

Bizony, ebben nekünk is hatalmas felelősségünk van magánemberként. Viszont még mindig sok kifogást lehet találni, hogy miért is ne tegyen meg valamit a környezetéért az ember. A leggyakoribb az, hogy nagyon sokba kerülnek a korszerű, jó energiahatékonyságú gépek és háztartási eszközök. Viszont ha jobban belegondolunk, ezeknek a termékeknek a gyártása és tervezése valóban precizitást és odafigyelést igényel. Ebből kifolyólag elég kicsi rá az esély, hogy silány minőségbe fussunk bele. Ezért pedig már nagyon is megéri az árát, mivel ha veszünk valami vackot, ami egyrészt többet is fogyaszt, másrészt pedig 2-3 évente javításra szorul, máris kidobtunk egy csomó pénzt az ablakon.

Egy másik gyakori kifogás az szokott lenni, hogy nem akar az ember hatalmas felfordulást a házban. Minek a régi ablakokat lecserélni, ha a régiek csak kicsit engedik be a hideget? Meg hát verjem le az egész vakolatot és szigeteljem le a házat, hogy aztán kezdhessem az egészet elölről? Hát még mit nem! A napelemek sem olcsók, meg pont este nem termelnek, amikor itthon vagyunk, nyáron meg igen, méghozzá tonnaszámra, amikor nyaralunk és be sincs kapcsolva az áram. Akkor meg mégis minek legyen a tetőn, aminek szintén sokba kerül a szigetelése és a felújítása?

Arról ne is beszéljünk, hogy milyen nehéz manapság megbízható szakembert találni! A napelem, szigetelés, ablakok, és a fűtés mind-mind olyan részei a háznak, amelyek ha nem jól működnek, sok bosszúságot tudnak okozni. Na de én igazi környezetbarát vagyok, és mindezek nem tántorítanak el a célomtól! Megbízható szakembert pedig találtam, legalábbis víz gáz fűtésszerelő munkálatokra, a vizgazfutesszerelo24.hu személyében!

A víz gáz fűtésszerelő ugyanis elég sok mindent csinál, és a rezsink nagy része is annak függvényében alakul, hogy ezek a rendszerek mennyire működnek jól vagy rosszul. Egy rejtett csőtörés például a nyilvánvaló anyagi károk mellett villanyszámla- (és vérnyomás) emelkedést is okozhat, főleg ha társasházban lakunk és a szomszédnak is jutott belőle. A vizgazfutesszerelo24.hu ezért is hangsúlyozza, hogy miért érdemes a régi, kevésbé tartós anyagokból készült csöveket lecserélni, főleg ha környezettudatosak szeretnénk lenni. Ez utóbbiba egy csöpögő csap vagy zuhanyzó sem fér bele, mivel ha csak „egy pár napot várunk” míg ráér a szerelő kijönni, már több tíz liter ivóvizet elpazarolhatunk. Szerencsére ha a vizgazfutesszerelo24.hu csapatát hívjuk, ők nem fognak bennünket megváratni, és az ilyen jellegű munkákat is a lehető leggyorsabban, profi módon elvégzik. Ha azt gyanítjuk, hogy valamelyik falban már éppen folyamatban van egy alattomos csőtörés, akkor pedig profi műszerekkel és eszközökkel alapos vizsgálatot végeznek, hogy a probléma fennállásának tényét be lehessen igazolni vagy meg lehessen cáfolni. Amennyiben valóban van valami gond, annak a korai felismerése által sokat tudunk spórolni időben és energiában is.

Sokan mondják, hogy az a leggazdaságosabb megoldás, ha abszolút nem használunk gázt. Én azonban úgy gondolom, hogy ha egy nagyobb összeget nem félünk rászánni, akkor már nagyon jó hatásfokkal rendelkező, energiatakarékos gázkazánt is lehet találni a piacon. A vizgazfutesszerelo24.hu honlapján a gázkazánok cseréjével és kiválasztásával kapcsolatban is olvashattunk néhány hasznos tanácsot, még mielőtt személyesen is találkoztunk volna a profi és felkészült víz gáz fűtésszerelő szakemberekkel. Ez az oldal azoknak is sokat segít tehát, akik mondjuk nem abban a térségben kérnek segítséget, ahol ők dolgoznak, de elolvasnak mindent a website-on.

Mire erre sor került nálunk (a kazánbeújításra), természetesen már nem voltunk teljesen idegenek egymásnak, mivel a telefonos egyeztetés során több kérdés is említve lett. Többek között az, hogy milyen gázkazánt szeretnénk felszereltetni, milyen volt a régi, és így tovább. Már ebből is látszott, hogy valóban értenek ahhoz, amit csinálnak.

A felújítás azonban nem csupán ennyiből állt. Az egész fürdőszobában és a mosogatónál is ki kellett ugyanis cserélni a csapokat olyanokra, amelyek által minimalizálni lehet a felesleges vízfogyasztást. A férjem kinézett egy hatalmas zuhanykabint, de annak a beszerelése sem tűnt első ránézésre egyszerű DIY mutatványnak. Ráadásul a csövek állapotát sem ellenőrizte már évek óta senki. Szóval gyanús volt, hogy itt elég sok segítségre lesz szükségünk. Próbáltunk olyan feladatokat találni, ami megizzasztja a vizgazfutesszerelo24.hu munkatársait, de ez nem igazán sikerült. Ők ugyanis higgadtan, profi szakértelemmel, precízen megoldottak minden felmerülő problémát. Végül kész lett a fürdőszobánk, ahol minden vadiúj és zöldebb már nem is lehetne. Elégedetten dőlhettünk most hátra, hogy magunkért és a környezetünkért is tettünk valamit, illetve unokáink szebb jövőjéért is. Talán ez volt a legjobb érzés mind közül.

A nyugalmunk ugyanis nem sokáig tartott, mivel egyik délután frusztráltan csöngetett be hozzánk a szomszédasszony. Éppen egy több napos útra indult volna a család, és természetesen épp most dugult el náluk a WC, mégis mikor máskor? A baj tehát nagy volt, cselekvésre pedig kevés volt az idő. A munkaidő már lejárt, így nem reménykedett benne, hogy sorba fognak állni a munkára jelentkező szerelők. Pedig a legprofibbak mindig, mindenhol ottvannak, ahol szükség van rájuk! Tárcsáztuk is hát ismét a vizgazfutesszerelo24.hu-t. A múltkor is gyorsan jöttek, na de most aztán villámgyorsan! Talán még magunkhoz sem tértünk teljesen a sokkból, amikor ismerős cég autója parkolt le megint a házunk előtt. A profi problémamegoldás ezúttal sem maradt el. A szerelők ráadásul a légkört is jól kezelték. Sajnos az ilyen háztartási balesetek sosem jönnek jókor, ezért érthető, ha az ügyfelek is idegesek emiatt. Viszont a szomszédot sem kellett sokáig győzködni, mivel ő is látta a saját szemével, hogy a vizgazfutesszerelo24.hu csapata személyében hozzáértő, megbízható szerelőkkel találkozott. Így már nem volt kérdés, hogy minden rendben lesz és időben el fog készülni a munka.

Szerencsére igazunk lett, a vizgazfutesszerelo24.hu ismét „életet mentett” és sikeresen gyarapította elégedett ügyfeleinek számát is a környéken.

Aki tehát azt gondolja, hogy manapság nem lehet jó szakembert találni, és emiatt inkább az emelt rezsit kell fizetni minden hónapban, az nagyot téved. A megbízható szerelő mindazonáltal megfizethetetlen. Bízzuk a korszerűsítést mindig profikra, mert hosszútávon csak így tudunk valóban spórolni és értékálló befektetést létrehozni!

Hagyjuk egy megjegyzést